Lesene konstrukcije in konstrukcijski les

lesene konstrukcijePod lesene konstrukcije štejemo vse lesene gradnje pa naj bodo to kozolci, lesene hiše, brunarice ali karkoli drugega. Še nedolgo časa so ljudje gradili lesene konstrukcije predvsem kot objekte za vikend nastanitve, vendar ta trend počasi upada, saj ljudje dejansko vidijo vrednost bivanja v lesenih hišah. Na prvem mestu je zagotovo toplina, ki jo les oddaja, tega ne more preseči prav noben material. Za leseno gradnjo pa obstaja kar nekaj prednosti. Prva prednost je ta, da je na našem območju se pravi v Sloveniji zelo veliko lesa, sicer krčenje gozdov ni ravno priporočljivo, vendar lahko vsak naravi vrne svoj delež s tem, da zasadi nova drevesa, ki bodo koristila prihodnjim rodovom.

Les je tudi precej enostaven za obdelavo. Konstrukcijski les je posušen ali v sušilnicah ali pa na soncu in vetru. Mojstri, ki se ukvarjajo z leseno gradnjo pa tak les tudi primerno zaščitijo, da ga ne uničijo raznorazni škodljivci. Ustrezno sušen in zaščiten les je tako pripravljen za uporabo in nadaljnjo gradnjo. Lesene konstrukcije so zelo dobro odporne na potrese, požare in pa vremenske vplive. Pa saj morajo biti, resda je les material, ki je občutljiv na vremenske pojave, vendar ob pravi zaščiti ni nikakršen problem tudi zelo grdo vreme.

Eno izmed bolj kvalitetnih podjetij pri nas, ki se ukvarja z gradnjo lesenih hiš in brunaric pa je podjetje Talg iz Rovt. V njihovi ponudbi najdete različne izdelke iz lesa, največ pozornosti pa posvečajo lesenim hišam in brunaricam. Če vas zanima konstrukcijski les ali pa lesene konstrukcije si definitivno oglejte njihovo spletno stran, navdušila pa vas bo tudi galerija izdelkov.

Kvalitetni ponudniki:
WIGO HAUS, Mirko Zorčič s.p.
Podjetje, ki slovi po kvaliteti in izkušnjah, ki so si jih nabrali v mnogih letih delovanja in gradnji montažnih hiš.

KOBAL suha gradnja
Podjetje z Jesenic se lahko pohvali z natančno zgrajenimi unikatnimi montažnimi hišami, ki jih uredijo glede na želje naročnika.  
Ali ste vedeli?


 
Z gradnjo stanovanjske hiše v nizkoenergijski ali pasivni tehnologiji , se lahko potegujete za sredstva eko sklada in na ta način si povrnete 30% vseh stroškov nastalih z gradnjo, v kolikor tako zgrajena stanovanjska hiša zadovoljuje naslednje pogoje:
 
• energijska učinkovitost stavbe Qh ≤ 35 kWh/m2a
 
• v objekt je vgrajen sistem prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka (rekuperacija)
 
• vsaj 25% skupne potrebne toplote za ogrevanje in pripravo sanitarne vode je zagotovljeno iz obnovljivih virov energije